Om oss/About us

Om oss

Jag och Chanell

S*Sun Hill Doll´s


Vi är en familj som bor i Spånga/Bromsten. Det ligger nord-väst om Stockholm. Vi har alltid haft en massa djur boende hos oss men framför allt har vi alltid haft katt! Det började med en bondkatt 1981, en fin kille som hette Tusse han blev hela 21 år gammal.

1994 skaffade vi oss en liten Perser/norsk skogkatthona, hon blev döpt till Sessan. Utanpå så liten och söt men inuti är vi säkra på att hon trodde att hon var ett lejon. När hon sommaren -02 stötte ihop med en stor räv på vårt sommarställe på Ingarö i Stockholms skärgård så var hon ändå inte tillräckligt stor.

Tidigare samma år, i februari -02, fick vi hem vår första Ragdoll, en liten hona, S*Lodgar’s Nikolina, som vi till vardags kallade Nilla. När Sessan försvann kände sig Nilla ensam, det var då en tidgare dröm och en härlig idé tog form. Tänk om vi skulle skaffa en tjusig Ragdollhane och kanske t o m föda upp dessa fantastiska katter. För om man en gång har ”blivit med” ragdoll är det svårt att tänka sig något annat.

Vi började jämföra stamtavlor och leta fakta, titta i Ragdoll-databasen och ”höra runt” var vi kunde hitta en ”lämplig” pojk. På nätet fann vi S*Moonrays Fantomen, Frasse, en söt liten kille från Sundsvall. En sen kväll i september fick vi hem honom till Spånga. Han tog hela familjen (inkl. Nilla) med storm, en jättemysig kille som älskar att ligga i knät och bli kliad på magen. 

Vårt mål är att föda upp sunda, friska och rastypiska Ragdolls. Vi DNA-testar hjärtat och ultraljudstestar hjärta och njurar på alla katter innan de går i avel.Vi har tillstånd från Länsstyrelsen, enligt Djurskyddslagen paragraf 16, gällande uppfödning och försäljning av katt.